Találd meg a saját utad!

Változások szárnyán

Őszi kalandozások önmagunkban

2018. október 11. - Szülőként az Élet
pumpkin-1030817_1920.jpg
Izgalmas év áll mögöttem és szépen lassan kezdem zárni az évet.
Végiggondoltam, hogy mi valósult meg az év elejei tervekből, milyen váratlan események, kihívások, örömök történtek. Mi az, amiről még feltétlenül szeretném, ha beleférne az évbe és mi az, amit el kell engednem, mert mégsem fontos, vagy túl nagy falat és megvárom vele a tavaszi új lendületét.

Tovább

Önmegnemvalósítási kisokos

2018. február 03. - Szülőként az Élet

ice-2016019_1920.jpg

Azon morfondíroztam, hogy milyen okok is állhatnak annak a hátterében, hogy sokaknak nem megy, vagy csak nagyon nehezen halad az önmegvalósítósdi. Az emberek nagyon kis százaléka mondhatja el magáról, hogy azt a munkát végzi, amit szívből szeret és jól meg is él belőle (mindezt úgy, hogy közben a magánéletében is boldog). De ez miért van így?

Tovább

Túl a látszatvilág csillogásán

2017. szeptember 19. - Szülőként az Élet

rose-2417334_1280.jpg

Negyvenes éveim elején, amikor az ember lánya már hajlamos belesüppedni a langyos, de biztos állóvízbe, nem szívesen változtatgat, szereti a megszokott, kényelmes életét, úgy döntöttem, hogy nem halogatom tovább az évek óta szőtt álmaim megvalósítását, mert azt láttam, hogy nincs hová tovább húzni, most vagy soha, mert az élet rohan, hanem fogtam a családom és kiköltöztünk a fővárosból, elengedtem az alkalmazotti lét mókuskerekét és anyagi biztonságát, a külvilág elvárásait, hogy hol kellene tartanom és belevágtam egy új életbe.

Tovább

Mi lennél anélkül a gondolat nélkül, ami most akadályoz a kiteljesedésben?

2017. szeptember 18. - Szülőként az Élet

beautiful-2150881_1280.jpg

Mi lennél?

Az, hogy élveznéd, amit csinálsz, folyamatosan próbálkoznál, mindent kipróbálnál, mindenbe belevágnál, lelkesen mesélnél róla, bíznál magadban, nem türelmetlenkednél, annak örülnél, és azt értékelnéd, ami van, büszke lennél magadra és arra, amit már megvalósítottál, mosolyognál és boldog lennél, megnyílnál a saját kreativitásod előtt:)
Engedd hát el ami visszatart...

Az elengedés csodája

2017. szeptember 18. - Szülőként az Élet

beach-1867285_1280.jpg

"Elengedni annyit jelent, mint odaadni.

Odaadni mindazt, ami volt, ami régi. Régi helyzeteket, embereket, gondolatokat és érzéseket. És főként régi hiedelmeket. Hiedelmeket arról, hogy mit-hogyan kell és nem kell csinálni. Arról, hogy mit-hogyan kell megélni. Arról, hogy egyáltalán miért is kell élni…

Tovább