A saját utamat járom!

Változások szárnyán

Nincs általános recept a boldogságra

2019. február 04. - Szülőként az Élet

girls-1209321_1920.jpg

Rossz hírem van. Nincs általános recept a boldogságra.

Sem a boldogságra, sem az egészségre, sem a bőségre, sem semmire. Ez a titok. Sokat kerestem én is és nem értettem, a nagy bölcsek miért nem osztják meg az emberekkel, hogy boldogabban tudjunk élni. Aztán rájöttem, hogy ez túl egyszerű, túl kényelmes lenne. És nem eltitkolják, hanem nincs mit mondaniuk.

Tovább

Elég jó vagyok magamnak?

2019. január 26. - Szülőként az Élet

woman-1149911_1920.jpg

Most néztünk meg egy természetfilmet az orosz sarkvidék életéről. Nézem a jegesmedvéket és csodálatosnak látom őket, nézem a fókákat és csodálatosnak látom őket, nézem a hóbaglyokat és csodálatosnak látom őket. Aztán azon kezdek el gondolkodni, hogy a jegesmedve miért érzi jól magát úgy, ahogy van és miért nem hasonlítgatja magát pl. a zsiráfhoz? A hóbagoly miért nem méri össze magát pl. a tengeri teknőssel, hogy mondjuk melyikül a jobb anya?

Tovább

Miért is olyan nehéz megtalálni önmagunkat?

2019. január 26. - Szülőként az Élet

people-2591874_1920.jpg

Mert ahhoz lettünk hozzászoktatva, hogy azt kell csinálnunk, amit mondanak, akár tetszik, akár nem. Abban lettünk szocializálva, hogy mások igényeinek feleljünk meg és gondolkodás nélkül aszerint cselekedjünk. 

Hogyan is várható el valakitől, aki kisgyerek korától arra lett nevelve, hogy fogadjon szót, viselkedjen szépen, tegye, amit mondanak neki, tanuljon szorgalmasan, hogy a saját igényeit, szükségleteit nem fejezheti ki, mert nem úgysem figyelnek rá, nem számít. 20-30-40-50 évnyi külvilágnak történő megfelelés után nehéz a kezünkbe venni az irányítást és végiggondolni azt, hogy kik is vagyunk mi tulajdonképpen, mi az érték a számunkra, nekünk mi a jó, mik a szükségleteink, mi tesz bennünket boldoggá. 

Tovább

Mit tanít nekem a tangó?

2019. január 24. - Szülőként az Élet

sport-1818691_1920.jpg

Azt mondják, nem mi választjuk a tangót, hanem a tangó választ bennünket.

Az biztos, hogy kell egyfajta életbátorság, őszinteség önmagunkhoz és érettség ahhoz, hogy valakit bevonzzon a tangó.

Mert ha odateszed magad, akkor ez nem csak egy kisvidám történet.

Megérkezel a partneredhez, egy szót sem szólsz és az első lépésre már minden lényeges dolog kiderül rólad. 

Tovább

Álommunka, Nagy Ő – Mindez illúzió?!

2019. január 22. - Szülőként az Élet

sunset-691848_1920.jpg

Ezt az írást egy Ted előadás inspirálta, amely arra mutatott rá, hogy felejtsük el azt a szót, hogy álommunka. Azt, amit jelent pedig még inkább. És azt gondolom, igaza van.

Hibás az a tézis, hogy csak egyetlen egy munka vagy emberi lény van, aki vagy amely megfelelő a számunkra és mindaddig boldogtalanok leszünk, amíg azt az egyet meg nem találjuk.

Tovább

Miért nem működnek az újévi fogadalmak?

2019. január 22. - Szülőként az Élet

snow-1918794_1920.jpg

Mert rossz az időzítés!

A téli január nem arra van kitalálva, hogy új lendületet vegyünk. Elég kinézni az ablakon, a hó is rásegít arra, hogy megmutassa, nem történik látványosan semmi, minden meg van merevedve, nincs változás. Ez a természet ritmusa, amit követnünk érdemes és jó eséllyel rá is vagyunk hangolódva.

Tovább