Művészetterápiás foglalkozások egyéni, páros és kiscsoportos formában

brushes-3129361_1920.jpg

A szabad alkotás örömének megtapasztalására hívlak nagy szeretettel! 

Azt hiszem sokan vagyunk úgy vele, hogy ha alkotásra kerül sor, mindig az a válaszunk: én nem tudok rajzolni. Hiszen vannak a kiváltságosak, akik tudnak és vannak a többiek, akik nem tudnak.

Nos ez a szemlélet formálódott át bennem a művészetterápiás képzésem során.

Előrebocsátom, hogy a rajztudásom semmit sem változott. Ma sem tudok rajzolni és igazából motivációt sem érzek magamban arra, hogy “megtanuljak”.

Amit viszont megéltem és megtapasztaltam, az az, hogy alkotni jó. Sőt nagyon jó dolog. És ez az érzés, élmény nem csak azoké, akik varázslatos alkotásokat képesek teremteni. 

Az alkotás öröme mindenkié. 

Nagyon jó érzés kilépni a passzív szerepből és nem csak gyönyörködni mások alkotásaiban. Csodás élmény aktív részesévé válni az alkotás folyamatának. Amikor tudom, hogy nem számít a végeredmény. Igazából lényegtelen, hogy az alkotásom mások számára esztétikus vagy harmonikus-e. Csak az számít, hogy önmagam örömére alkottam. Időt és energiát szántam magamra és megengedtem magamnak azt a luxust, hogy egyszerűen csak belefeledkezzem a színek kavargatásába, a pacázásba, a pöttyözésbe vagy az alkotás bármely részletébe. 

Igen, engem is sokáig visszatartott az, hogy családos, dolgozó nőként valami hasznosabbal is eltölthetném az időmet. Aztán rájöttem, hogy az az idő, amit magamra fordítok ezerszeresen megtérül. Nemcsak nekem, hanem a családom és a munkám számára is. Nem lehet mindig csak hatékonynak, tervezettnek, aktívnak lenni. Fontos az egyensúly. Ideje van a munkának és ideje van a töltekezésnek is. Azzal tudok még hatékonyabb lenni a mindennapok kihívásaival szemben, ha van hová nyúlni, van honnan meríteni, töltekezni. 

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, hogy a lemerült tartályokat töltsük meg újra életenergiával. 

Arra bátorítalak, hogy engedd meg magadnak az Én-időt. Engedd meg magadnak, hogy töltekezz valami széppel és kedvessel, hogy kapcsolódj önmagaddal, hogy hozd magad újra egyensúlyba. Kortól függetlenül kísérletezz magaddal, vágj bele valami újba, tágítsd a határaid. Merd egyszerűen csak jól érezni magad egy bátorító, támogató közegben. 

Szabad alkotásra és kreatív önkifejezésre hívlak, hogy mindentől és mindenkitől függetlenül előhívd magadból és megéld szabad önkifejezés élményét és a pillanat önfeledt örömét. 

Ha egyedül szeretnél részt venni és kipróbálni magad, akkor az egyéni foglalkozást ajánlom online formában, személyre szabott tematikával, alkalmanként 1-1,5 óra időtartamban. Az időpont egyéni megbeszélés szerint alakul. A részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség vagy rajztudás.

Hozzájárulás:

12.000 Ft / fő /1 óra

15.000 Ft / fő /1,5 óra

Ha szülőként a gyermekeddel szeretnél jönni vagy valamelyik barátoddal, családtagoddal, akkor a páros foglalkozást javaslom online formában, alkalmanként 1-1,5 óra időtartamban. Az időpont egyéni megbeszélés szerint alakul. A részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség vagy rajztudás.

Hozzájárulás:

12.000 Ft / 2 fő /1 óra

15.000 Ft / 2 fő /1,5 óra

Családi vagy baráti élményprogramként szeretném továbbá a figyelmedbe ajánlani a 3-4 fős minicsoportos foglalkozást online formában 1,5 óra időtartamban. Az időpont egyéni megbeszélés szerint alakul. A részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség vagy rajztudás.

Hozzájárulás: 18.000 Ft / csoport / program 

Az alkotó programok támogatásaként és kiegészítéseként egyéni életvezetési és önismereti konzultáció vehető igénybe. 1 órás időtartamban online formában. Az időpont egyéni megbeszélés szerint alakul.

A konzultáció díja: 12.000 Ft / alkalom (75 perc)

A művészetterápiás foglalkozásokra minden korosztályt szeretettel látok 12 éves kor felett

Tudj meg többet a művészetterápiáról: 

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/2022/09/06/egy_lepessel_kozelebb_a_muveszetterapiahoz

Gyakran Ismételt Kérdések: 

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/2022/08/31/gyakran_ismetelt_kerdesek_a_muveszetterapiarol

Hallgass bele egy művészetterápiás tematikába: 

 https://soundcloud.com/user-106115889-224737901/alkotasra-hangolo-a-majus-uzenete

Találkozzunk, kapcsolódjunk!

További információ és jelentkezés:

Sóvágó Ilona Ritaceee73f291f512bad2a6139054b92ede.png

komplex életvezetési és önismereti tanácsadó, művészetterápiás foglalkoztató, komplex művészeti terapeuta-jelölt

Tel: 06 30 54 88 977, E-mail: Ilona.sovago@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116691758

VÁLTOZÁSOK SZÁRNYÁN

Támogatási lehetőség

Szerzői jogvédelem

A blog teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll, a tartalmak utánközlése csak a szerző, Sóvágó Ilona Rita engedélyével lehetséges.

Friss topikok

süti beállítások módosítása