Fedezd fel a benned rejlő tehetséget!

Találd meg a saját utad

Változásban~áramlásban

2019. március 01. - Szülőként az Élet

yin-and-yang-1947878_1920_1.jpg

Fura gondolatok villantak át rajtam. Hirtelen megláttam azt, hogyan áramlanak az energiák és tanítjuk egymást mi emberek. Mennyire igaz az, hogy csak másokban moshatjuk meg az arcunkat…

De hogy ne legyek ennyire megfoghatatlan: Meséltem korábban arról, hogy egy kis tervezett, rendezett leányzóból hogyan formálódom olyanná, aki együtt tud élni a kiszámíthatatlansággal, a káosszal, a rendezetlenséggel. És mi történik velem a héten?

Összefutottam valakivel, akivel közös munkánkból kifolyólag viszonylag rendszeresen kell találkoznunk és egyszer csak azt vettem észre, hogy most ugyanaz a folyamat indul el, mint amiben én korábban voltam, de most nem én játszom a rendezett, tervezettet, hanem a másik fél, és én a kiszámíthatatlan, szétesős vagyok a felállás szerint. Azaz én mutatom a mintát, amit tanulok/tanultam. Mit ne mondjak, kissé meglepő volt ezt észrevenni és azt tudatosítani, hogy minden csak energia. Hogy minden kapcsolat egy tanulási/tanítási folyamat, függetlenül attól, hogy ki az a személy, mennyi idős és milyen érzéseink vannak vele szemben. A tanulóból ezen konkrét eset kapcsán tanító lettem és leginkább azért hiteles, mert pont ezt az utat jártam be és pontosan tudom milyen fogcsikorgatóan nehéz most a másiknak velem szemben. Rábízom, hogy mit lép és mit tesz ezzel a képpel. A dolgom kétirányú lehet: vagy szeretettel elfogadom, hogy ez a tükör neki itt és most sok és elkezdünk fokozatosan távolodni egymástól, türelemmel megértem, hogy ez nagy bátorságot és napi küzdelmet jelenthet, amit nem biztos, hogy most vállalni szeretne. Ha pedig azt látom, hogy nagyon igyekszik elfogadni engem, meghaladni önmagát, kitolni a határait, átkonvertálni a gondolkodási sémáit, a legnagyobb odafigyeléssel támogatom.

Mivel minden kapcsolat oda-vissza működik, én is tanulok, egy személyben tanítvány is maradok. Mit tanít nekem ez a helyzet?

-Azt, hogy akkor is önmagam legyek, ha ez másnak túl sok vagy éppen túl kevés.

-Megértéssel, szeretettel tudjam elfogadni, ha nemet mondanak rám és elutasítanak.

-A legnagyobb alázattal és odaadással közelítsek a másikhoz, ha éppen a komfortzónán kívül helyezkedik el és tanulja magát.

-Nagyon figyeljek, hogy mikor mit és hogyan mondok vagy mikor az a legjobb, ha csak várok és hallgatok.

-Legyek nagyon türelmes magamhoz és másokhoz egyaránt. Nem az én dolgom eldönteni, hogy kinél mikor minek van ott az ideje.

Izgalmas jelen lenni és csak figyelni, hogyan működik ez az energiaháló:)

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4214661915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.