A saját utamat járom!

Változások szárnyán

Álommunka, Nagy Ő – Mindez illúzió?!

2019. január 22. - Szülőként az Élet

sunset-691848_1920.jpg

Ezt az írást egy Ted előadás inspirálta, amely arra mutatott rá, hogy felejtsük el azt a szót, hogy álommunka. Azt, amit jelent pedig még inkább. És azt gondolom, igaza van.

Hibás az a tézis, hogy csak egyetlen egy munka vagy emberi lény van, aki vagy amely megfelelő a számunkra és mindaddig boldogtalanok leszünk, amíg azt az egyet meg nem találjuk.

Egyedi készségekkel, speciális képességekkel rendelkezünk a legkülönfélébb területeket. A velünk született tehetséget kell kibontakoztatnunk mások szolgálatára, ez csiszolni, kerekíteni a dolgunk. Az, hogy éppen milyen név alatt fut az a munka, amelyet végzünk, részletkérdés. A lényeg, hogy meg tudjuk élni benne mindazt, ami belőlünk fakad és ami önmagunknak is örömöt okoz. Többféle dologban is lehetünk jók, de az a kérdés, hogy mi okozza bennünk a legnagyobb megelégedettséget. Én például kifejezetten jól szervezek, de utálom, a mindennapi élet épp elég szerveznivalót hoz az életembe, nem vágyom többre. Nagyon erős oldalam az empátia, a meghallgatás képessége is. Amikor dolgozom és megélhetem ezt az oldalam, minden olyan könnyen megy, feltöltődöm, boldog vagyok, hogy benne lehetek. Milyen csoda is lenne az, ha mindenki azt csinálná, amiért teremtetett. Mennyi boldog ember lenne? Nem kellene fúrni a másikat, manipulálni, irigykedni, egymáshoz méregetni magunkat. De képesek lennénk-e elfogadni, hogy az egyik politikai vezető, a másik pedig utcaseprő. Meglátnánk-e mindkettő nagyságát és azt, hogy mindkettőre szükség van, hogy az élet kerek egész legyen. Jó dolog dolgozni, jó dolog élvezettel végezni egy tevékenységet. Van, aki már óvodásként tudja, mire született. Ha mi nem tartozunk ebbe a kategóriába, akkor kísérletezzünk, próbáljunk ki dolgokat, merítkezzünk meg különféle feladatokban, mindaddig, míg meg nem találjuk azt, ami leginkább megdobogtatja a szívünk. Az állások változhatnak, új megnevezések jöhetnek, de a lényeg, a tehetségünk minden tevékenységünkben megmarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7114582916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.