Találd meg a saját utad!

Változások szárnyán

Hétköznapi guruk

2017. szeptember 15. - Szülőként az Élet

india2-995172_1280.jpg

Dohányzó, platina szőkére festett hajú, 60-as hölgy. Nem az a kategória, akivel gyakorta kerülök kapcsolatba. És mégis. Elkezdett beszélni hozzám. Én meg pont ráértem, mert volt még egy fél óránk a vonat indulásáig, amire egyébként mindketten vártunk.

Ahogy mesélt az életéről, hiszen mi másról is beszélgettünk volna, egyre szívesebben hallgattam, egyre inkább jó érzés hatalmasodott el rajtam, egyre inkább csodáltam a nyitottságát, az optimizmusát, a segítőkészségét, az emberségét. Egyszerűen megszerettem. Nem volt cél nagyívű gondolatokba belemenni, mégis mikor elváltunk a közös utazásunk végén, így fogalmazott: "Nem leélni kell az életet, hanem megélni." Ennyi.

Egy ember, aki idősebb korában nem a ki nem élt vágyakat, az elmaradt lehetőségeket sajnálja, hanem meghallotta az idő szavát és képes volt lassítani, amikor ott volt az ideje. Lassítani és élni, örömmel fogadni bármit, amit hoz az élet. Mikor elbúcsúztunk egymástól, megfogalmazódott bennem, hogy a guruk valóban  itt élnek közöttünk. Jobban mondva, bárki lehet guru a környezetünkben, ha meghallgatjuk, ha valóban képesek vagyunk odafordulni felé. Megerősödött bennem az is, hogy nem kell sehová sem menni a tudásért, hiszen az élet szépen elénk helyezi mindazt, amire szükségünk van. Akár egyszerű, hétköznapi embertársaink segítségével is. Csak nyitottan jelen lévőnek kell lennünk. Ez a kulcs.

Hála és köszönet ezért a megtapasztalásért!

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7412830806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.