A saját utamat járom!

Változások szárnyán

10 ötlet arra, hogyan lépj ki a komfortzónádból úgy, hogy közben élvezed is

2017. március 02. - Szülőként az Élet

luggage-1650174_1280.jpg

Ha valamilyen komolyabb célt szeretnél elérni, nem kerülheted el, hogy bevállalós legyél. Nem kerülheted el, hogy kockázatot vállalj, hogy olyan dolgokat is megtégy, ami nem komfortos, amit még soha nem tettél meg és esetleg félsz tőle.

Nézzük, hogyan is kezdheted el szélesíteni a határaidat:

1. Ismerd fel, hogy mi az, ami nem komfortos a számodra!

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy átgondolod, milyen dolgokat lenne jó megtenni, de valamilyen oknál fogva félsz és nem mered bevállalni őket. Írj egy listát erről és máris megvan, mi az, ami a komfort zónádon kívül esik.

2. Tudatosítsd, hogy mi az, ami szorongást okoz a számodra és amit szeretnél legyőzni!

Figyeld meg, hogyan érzed magad, miközben a listán szereplő dolgokat végigolvasod. Próbáld végiggondolni, mi lehet a félelmed kiváltó oka. Általánosságok helyett próbáld megtalálni a probléma gyökerét.

3. Barátkozz meg a számodra kényelmetlen dolgokkal/helyzetekkel!

Tűzd ki célul, hogy nem hátrálsz meg, ha egy kényelmetlen dologgal kell szembesülnöd. Próbálj csak egy kicsit tovább benne lenni a számodra kellemetlen helyzetben és csak aztán fogd menekülőre. A sok próbálkozás meghozza majd az eredményt. 

4. Tekintsd a kudarcot egyfajta tanulásnak és a siker elengedhetetlen részének!

Ne hagyd, hogy az álmaid a félelmeid miatt szertefoszoljanak. Gondolj arra, hogy most egy tanulási folyamatban vagy benne és fókuszálj arra, hogy mit tanulhatsz ebből a helyzetből. Hogyan tud ez a tapasztalat előrevinni a céljaid felé. 

5. Ne akarj azonnal nagyot ugrani, örülj az apró lépéseknek is!

Tudatosan ne akarj túl sokat. A vakmerőség visszavethet. Vállalj kevesebbet, de azt tedd meg. Tedd meg rendszeresen és gyakorolj. 

6. Ismerkedj meg olyanokkal, akik bátrabbak és bevállalósak!

Inspirálólag hat olyanokkal ismerkedni, akik már tudják és merik azt, amit Te még nem. Tanulj tőlük, lesd el a titkukat, kövesd a példájukat. 

7. Kifogások keresése helyett légy őszinte magaddal!

Engedd el az olyan üres kifogásokat, hogy például nincs időm. Légy magadhoz őszinte és valld be, hogy félsz megtenni valamit. Már azzal is előbbre jutsz, ha ezt beismered magadnak. 

8. Emlékeztesd magad arra, miért is lesz az jó neked, ha képes vagy ezen túljutni!

Azt tartsd szem előtt, hogyan profitálsz majd abból, hogy megtettél számodra kényelmetlen dolgokat. Hogyan segíti ez a szakmai és a személyes fejlődésedet. Meríts erőt ebből a nézőpontból és hozzáállásból. 

9. Azért ne vedd magad túl komolyan!

Biztos lehetsz abban, hogy fogsz hibákat elkövetni. Nyugodtan készülj fel arra, hogy néha fura helyzetekbe kerülhesz. Próbálj meg nevetni magadon másokkal, még akkor is, ha nem könnyű. 

10. Őrízd meg közben a humorodat és próbáld könnyedén venni a nehezebb helyzeteket is! 

Igyekezz élvezni is egy kicsit helyzetet, még akkor is, ha közben nagyon izgulsz. Ne feledd, hogy ez egy fantasztikus önismereti folyamat és önmagad mélyebb rétegeire nyithat rálátást. Több leszel általa!

Sikeres kísérletezgetést kívánok Nektek! 

  

Felhasznált forrás: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4012307157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.