Találd meg a saját utad!

Változások szárnyán

Mit tehetsz, ha a siker lassabban közeledik feléd, mint ahogy szeretnéd?

2017. január 14. - Szülőként az Élet

model-2614569_1280.jpg

Felgyorsítható a siker? Mi az ellenszere annak, ha az aprólékos tervezés és megtett lépések ellenére az eredmények lassan jönnek? Mi kell ahhoz, hogy azonnal lássuk az eredményeket?

Egy dolgot értsünk meg…

Amikor más sikerét csodáljuk, vagy akár a sajátunkat, gyakran a végeredményre fókuszálunk és nem a már megtett erőfeszítésekre és a belefektetett időre. Ez a hozzáállás irreális elvárásokat támaszt, sőt kifejezetten azt az elképzelést teremti meg, hogy gondos stratégiai tervezéssel a siker egy éjszaka alatt megtörténhet.

Az igazság azonban az, hogy a siker jellemzően sok apró cselekvés és lépés eredményeként jön létre, amelyek számunkra sokszor egy örökkévalóságnak tűnhetnek. Mindez természetesen csalódásokat idéz elő az út során és olyan tulajdonságokat hív elő belőled, mint kitartás, bátorság, tisztesség és annak a képessége, hogy a nehézségek ellenére folytasd a munkádat.

Ha arra fókuszálsz, hogy mi nem működik, ezt az agyad úgy értelmezi, hogy körülötted minden rossz. Ami mentálisan történik, az az, hogy olyan érzéseket teremtesz meg, amelyek nem támogatnak a célod elérésében. A vonzás törvényének ismeretében elmondhatjuk, hogy azt vonzzuk be, amit érzünk. Így tehát a negatív tapasztalatok, emberek, eredmények még több negativitást eredményeznek. Ez nem a siker felé vezető út.

A kulcs az, hogy arra fókuszálj, ami működik!

Ehhez két egyszerű gyakorlatot ajánlok a figyelmedbe: készíts listát és meditálj.

A listázás nagyszerű eszköz ahhoz, hogy figyelmed pozitív irányba tereld és folyamatosan megújítsd az önmagadról alkotott elképzelésed. Minden napot kezdj azzal, hogy észreveszed, miért lehetsz hálás az életedben (készíts egy listát erről), és fejezz be minden napot azzal, hogy átgondolod, mi ment jól a nap során, még ha az csak egy apró eredmény is volt (írd le ezeket is).

Tölts el minden nap egy kis időt csendes tervezéssel, meditálással, imádkozással. A meditáció hathatós eszköz lehet ahhoz, hogy a problémák megoldásához eljuss, át tudd alakítani a hozzáállásod és be tudd vonzani a sikert. A meditáció képessé tesz arra, hogy ítélkező és kritikus agyad külső rétegét lényegében le tudd lezárni és a tudattalan elme vegye át az irányítást feletted. Itt léphetsz be a belső béke és öröm mélyebb állapotába, megtapasztalva a kreativitás magasabb szintjét, amely segít eljutni a várt eredményhez.

Tegyük fel, hogy a fenti dolgok megvalósítása ellenére mégsem vagy elégedett az eredménnyel…

Tedd fel a kérdést magadnak: Valódi lépéseket teszek a célom elérése érdekében?

Lehet, hogy csak a megszokott lépéseket teszed meg újra és újra. De ha csak azt folytatod, amit eddig is tettél, akkor csak azt várhatod, amit eddig is megkaptál már. Itt jön elő az új viselkedésminták begyakorlásának fontossága. Rázd fel magad körül kissé a dolgokat és figyeld meg, milyen újszerű módokon vagy képes cselekedni, illetve hogyan tudod módosítani régi mintáidat.

Ne feledd…

Minden nap tégy meg öt olyan dolgot, amely a célod eléréséhez vezethet. Rendszeresen változtasd azonban ezt az öt dolgot és légy nyitott a visszajelzésekre. Így tudod meg, hol tartasz éppen.

Végül szeretnélek emlékeztetni a türelem erejére!

Természetes dolog, hogy alábecsüljük azt az időt, ameddig egy bizonyos cél elérése eltart, főleg a nagyobb céloké. A türelem fontos erény. Tarts ki és hamarosan, egy hétnyi vagy egy napnyi távolságra leszel a megálmodott sikertől.

Ne feledd… légy hálás mindenért, figyelj arra, mi működik jól és mindig tedd meg a következő lépést:)

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1112125483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.