Találd meg a saját utad!

Változások szárnyán

Bemutatkozás

2016. december 30. - Szülőként az Élet

19_01_18_img_0488_kicsi.jpg„Minden nehézség addig tart a présben,

amíg kisajtolja belőled az érett mustot.”

/Müller Péter/

A változás, a megújulás fontos része az életünknek. Napjainkban pedig különösen fontos, hiszen külső környezetünk folyamatos alkalmazkodást igényel tőlünk. Nem kerülhetjük meg. A mindennapok viharában azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi vagyunk a felelősek saját boldogulásunkért és nekünk kell lépéseket tenni annak érdekében, hogy pozitív előremozdulás történjen az életünkben. A változásokat követhetjük kényszeredetten, de elébe is mehetünk, sőt – akár megláthatjuk azt az oldalát is, amelyre fókuszálva örömünket lelhetjük a folyamatban. A választás lehetősége a kezünkben van.

Fiatal korom óta életem folytonos változásokat, válságokat és megújulási szakaszokat hozott. A legnagyobb tanulság azonban az volt a számomra, hogy a nehézségektől, elakadásoktól nem megijednünk kell, hanem kihívásként és lehetőségként kell tekintenünk rájuk, melyek segítenek mélyebb rétegeinkben is megismernünk magunkat, túllépni belső korlátainkon, tágítani határainkat és egyre többet kihozni magunkból. Megtanultam azt is, hogy ha nem látunk kiutat, merjünk segítséget kérni! Paulo Coelhot idézve: Bízz abban, hogy minden tapasztalatnak az életben megvan a maga értelme és a jó oldala. Hibát követsz el, ha azt hiszed, mindent egyedül kell megoldanod.”

Magánemberként és életvezetési tanácsadóként is azt tapasztalom, hogy minden elakadásra van megoldás, sőt legtöbbször teljesen kézenfekvő, csak annyira elmerülünk a nehézségekben, hogy nem látjuk a kivezető utat.

Megkeresésedre az alábbi élethelyzetekben tudok a számodra támogatást nyújtani, hogy hitedben és magabiztosságodban megerősödve könnyebben vedd az akadályokat:

 • egyedi képességek, tehetségek felismerése, kibontakoztatása,
 • útkeresés, saját út megtalálása,
 • karrierváltás, életmódváltás,
 • a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése.

Hogyan tudok segíteni Neked?

 • segítek, hogy jobban megismerd önmagad és felismered az értékeidet, erősségeidet, egyedi képességeidet,
 • segítek rálátni belső akadályaidra, kifogásaidra és támogatlak abban, hogy ezeken továbblendülj,
 • segítek, hogy döntési helyzetben előhozd magadból a számodra a legjobb, igazán testhezálló, egyedi megoldásod,
 • útkeresésedben a lehetőségeid tárházát vetítem eléd,
 • segítek terveket szőni, célokat kitűzni,
 • bátorítalak, motivállak és cselekvésre sarkallak, hogy gyorsabban elérd a kitűzött céljaidat,
 • kísérletezésre buzdítalak, hogy kilépj a komfort zónádból és képes légy többet kihozni magadból,
 • segítek abban, hogy másként tudj hozzáállni a Téged ért kihívásokhoz, tudd másként szemlélni a világot, tudj másként gondolkodni róla és tudj másként cselekedni, mint eddig,
 • nagyra értékelem az erőfeszítéseid és Veled is megláttatom, hogy már milyen messzire értél, hogy légy Te is büszke magadra!

Tarts velem és fedezd fel újra értékeid, erőforrásaid, eddigi sikereid, erősítsd meg önbecsülésed, hozd elő magadból belső motivációdat. Engedd el korlátozó hitrendszereidet, kifogásaidat, idejétmúlt szokásaidat és mindazt, ami már nem szolgál Téged, hogy magabiztosan, új hozzáállással, gondolkodás- és cselekvési móddal és örömteli szívvel tudd elkezdeni álmaid és új céljaid megvalósítását.

(Munkám során többek között a coaching módszerrel dolgozom, amelyről bővebben ITT olvashatsz.)

Várlak szeretettel, ha kész vagy a változásra!

 

Sóvágó Ilona Rita

tehetségtámogató szakember, életvezetési tanácsadó 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasokszarnyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2612082971