Támogatás az egyéni tehetség kibontakoztatásában!

Változások szárnyán

Kövek, kavicsok, homok...

2017. november 12. - Szülőként az Élet

stones-2915841_1920_1.jpg

Egy filozófusprofesszor előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzervesüveget és feltöltötte kb. 5 centiméter átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg...
,,Igen'' - volt a válasz.

Tovább

Túl a látszatvilág csillogásán

rose-2417334_1280.jpg

Negyvenes éveim elején, amikor az ember lánya már hajlamos belesüppedni a langyos, de biztos állóvízbe, nem szívesen változtatgat, szereti a megszokott, kényelmes életét, úgy döntöttem, hogy nem halogatom tovább az évek óta szőtt álmaim megvalósítását, mert azt láttam, hogy nincs hová tovább húzni, most vagy soha, mert az élet rohan, hanem fogtam a családom és kiköltöztünk a fővárosból, elengedtem az alkalmazotti lét mókuskerekét és anyagi biztonságát, a külvilág elvárásait, hogy hol kellene tartanom és belevágtam egy új életbe.

Tovább

Mi lennél anélkül a gondolat nélkül, ami most akadályoz a kiteljesedésben?

beautiful-2150881_1280.jpg

Mi lennél?

Az, hogy élveznéd, amit csinálsz, folyamatosan próbálkoznál, mindent kipróbálnál, mindenbe belevágnál, lelkesen mesélnél róla, bíznál magadban, nem türelmetlenkednél, annak örülnél, és azt értékelnéd, ami van, büszke lennél magadra és arra, amit már megvalósítottál, mosolyognál és boldog lennél, megnyílnál a saját kreativitásod előtt:)
Engedd hát el ami visszatart...

Az elengedés csodája

beach-1867285_1280.jpg

"Elengedni annyit jelent, mint odaadni.

Odaadni mindazt, ami volt, ami régi. Régi helyzeteket, embereket, gondolatokat és érzéseket. És főként régi hiedelmeket. Hiedelmeket arról, hogy mit-hogyan kell és nem kell csinálni. Arról, hogy mit-hogyan kell megélni. Arról, hogy egyáltalán miért is kell élni…

Tovább

Hétköznapi guruk

india2-995172_1280.jpg

Dohányzó, platina szőkére festett hajú, 60-as hölgy. Nem az a kategória, akivel gyakorta kerülök kapcsolatba. És mégis. Elkezdett beszélni hozzám. Én meg pont ráértem, mert volt még egy fél óránk a vonat indulásáig, amire egyébként mindketten vártunk.

Tovább

Hogyan alkalmazzuk az adás törvényét az életünkben?

flower-2420572_1280.jpg

Most került újra a kezembe Deepak Chopra könyve és nézzétek csak milyen egyszerű ez a dolog. Nincs benne semmi ördöngősség, semmi misztikum, egyértelmű, tiszta matematika. Ami kiáramlik, az áramlik vissza. Ennyi!

Tovább

Számodra melyek a legfontosabb értékek az életedben?

Gondolkoztál már azon, hogy a mostani élethelyzetedben melyek számodra a legfontosabb értékek?

Mihez szeretnéd tartani magad, mit szeretnél továbbadni a gyermekeidnek?

Változott-e és ha igen, hogyan változott az értékrended az elmúlt években/évtizedekben?

A változások, formálódások során elveszíthetjük az irányzékot. Jó néha visszamenni a kályhához és újragondolni az élet leglényegesebb dolgait:)

 

Mennyire vagy elégedett az egyes életterületeiddel?

Készülj lélekben is a tavaszi megújulásra! Csak 5 perc és megéri:) Egy rövid önismereti gyakoratot hoztam a számodra:

Az ábra segítségével gondold át, hány százalékban vagy elégedett az életedben a különböző területekkel. Ez tulajdonképpen egy pillanatfelvétel arról, hogyan érzed magad most. Legyen egy rálátásod a jelenre, hogy hol tartasz ebben a pillanatban és ezáltal tudatosíthatod, ehhez képest hová szeretnél eljutni. 

Sok sikert!