Támogatás az egyéni tehetség kibontakoztatásában!

Változások szárnyán

Vágyakozás

2018. február 17. - Szülőként az Élet

book-2899636_1920.jpg

"azután érzünk vágyakozást, amit rejtetten már birtokolunk" (Goethe)
 
Nem véletlen, mi az, amire vágyunk.

Tovább

Önmegnemvalósítási kisokos

ice-2016019_1920.jpg

Azon morfondíroztam, hogy milyen okok is állhatnak annak a hátterében, hogy sokaknak nem megy, vagy csak nagyon nehezen halad az önmegvalósítósdi. Az emberek nagyon kis százaléka mondhatja el magáról, hogy azt a munkát végzi, amit szívből szeret és jól meg is él belőle (mindezt úgy, hogy közben a magánéletében is boldog). De ez miért van így?

Tovább

Túl a látszatvilág csillogásán

rose-2417334_1280.jpg

Negyvenes éveim elején, amikor az ember lánya már hajlamos belesüppedni a langyos, de biztos állóvízbe, nem szívesen változtatgat, szereti a megszokott, kényelmes életét, úgy döntöttem, hogy nem halogatom tovább az évek óta szőtt álmaim megvalósítását, mert azt láttam, hogy nincs hová tovább húzni, most vagy soha, mert az élet rohan, hanem fogtam a családom és kiköltöztünk a fővárosból, elengedtem az alkalmazotti lét mókuskerekét és anyagi biztonságát, a külvilág elvárásait, hogy hol kellene tartanom és belevágtam egy új életbe.

Tovább

Mi lennél anélkül a gondolat nélkül, ami most akadályoz a kiteljesedésben?

beautiful-2150881_1280.jpg

Mi lennél?

Az, hogy élveznéd, amit csinálsz, folyamatosan próbálkoznál, mindent kipróbálnál, mindenbe belevágnál, lelkesen mesélnél róla, bíznál magadban, nem türelmetlenkednél, annak örülnél, és azt értékelnéd, ami van, büszke lennél magadra és arra, amit már megvalósítottál, mosolyognál és boldog lennél, megnyílnál a saját kreativitásod előtt:)
Engedd hát el ami visszatart...

Az elengedés csodája

beach-1867285_1280.jpg

"Elengedni annyit jelent, mint odaadni.

Odaadni mindazt, ami volt, ami régi. Régi helyzeteket, embereket, gondolatokat és érzéseket. És főként régi hiedelmeket. Hiedelmeket arról, hogy mit-hogyan kell és nem kell csinálni. Arról, hogy mit-hogyan kell megélni. Arról, hogy egyáltalán miért is kell élni…

Tovább

Hétköznapi guruk

india2-995172_1280.jpg

Dohányzó, platina szőkére festett hajú, 60-as hölgy. Nem az a kategória, akivel gyakorta kerülök kapcsolatba. És mégis. Elkezdett beszélni hozzám. Én meg pont ráértem, mert volt még egy fél óránk a vonat indulásáig, amire egyébként mindketten vártunk.

Tovább

Hogyan alkalmazzuk az adás törvényét az életünkben?

flower-2420572_1280.jpg

Most került újra a kezembe Deepak Chopra könyve és nézzétek csak milyen egyszerű ez a dolog. Nincs benne semmi ördöngősség, semmi misztikum, egyértelmű, tiszta matematika. Ami kiáramlik, az áramlik vissza. Ennyi!

Tovább